Effectieve mest droogsystemen

Realiseer grote besparing met drooginstallatie

De mestdroogsystemen van Salomons Agro zijn ontwikkeld vanuit de praktijk van de pluimveehouderij en zijn met een droogpercentage van >30% bewezen effectief. Het drogen van de mest resulteert in een lager af te zetten gewicht tegen een fors aantrekkelijke tarief.

In vogelvlucht

  • Lucht wordt via buizen door de mest geblazen
  • Door de zuurstof in de lucht ontstaat een composteerreactie in de mest.
  • Temperatuur neemt toe
  • Vocht verdampt
  • De luchtstroom voert het vocht af
  • De mest droogt in
  • Meet- en regeltechniek stuurt installatie aan
  • Actuele situatie wordt in software toepassing gerapporteerd

Systemen en automatisering voor mestdrogen.

De kracht van onze mest droogsystemen zit in de intelligente automatisering. Sensoren meten de mesttemperatuur, waarbij de ventilatie zich automatisch aanpast om op de gewenste streeftemperatuur te komen.

Met een geautomatiseerd mestdroogsysteem bespaart u op energie en volgt u het proces van drogen nauwkeurig. Deze regeling kan in veel gevallen op uw huidige klimaat computer aangesloten worden. Onze installaties worden geleverd en geïnstalleerd met een centrale bedieningskast, waar een processor en frequentieregelaar inzit. Ook worden er standaard 2 temperatuurvoelers gebruikt, om de temperatuur van het product te meten.

Deze processor zorgt er voor, dat er een minimum ventilatiecapaciteit ingesteld kan worden. Vervolgens zal de processor middels een ingestelde streefwaarde product temperatuur er voor zorgen, dat hij middels de ventilator meer of minder capaciteit te geven, de streefwaarde van het product handhaaft. Hoe warmer het product, hoe meer capaciteit er gestuurd wordt naar de ventilator.

De bediening vindt plaats middels een bediening via het internet, waardoor u op elke plaats of telefoon, ipad inzage hebt op de temperaturen.

Aanvoerbeluchting

Om de lucht zo goed mogelijk te verdelen, wordt aan de buitenzijde van de kopgevel de hoofdaanvoerbuis gemonteerd. Dit gebeurt met Spiraliet. Dit is een lichte buis met een relatief grote diameter. Dit om er voor te zorgen dat er een voordrukkamer wordt gerealiseerd. De aanvoer van de lucht wordt in het midden aangevoerd. De buis en de ventilator word met gegalvaniseerde beugels bevestigd aan de gevel. Ook zit bij deze prijs het doorboren van de gaten door de betonwand.

Type beluchtingsvloer.

Afhankelijk van de mogelijkheden en voorkeuren zijn er drie varianten voor het plaatsen van de beluchtingsvloer in uw mestopslag.

De vloer zelf wordt door ons berekend op hart op hart afstanden beluchtingsbuis onderling, het aantal uitstroomopeningen, en met welke diameter. Salomons agro heeft door de jaren heen een formule ontwikkeld, waarbij de parameters van aantal kippen, breedte opslag en diepte opslag en uitstorthoogte bepalend zijn voor de berekening. Dit zorgt er voor, dat de aanvoer zuurstof voor het composteerproces én luchtstroom die nodig is voor de afvoer van vocht in de juiste verhouding is. Het speciale type Buis is drukvast, zeer robuust en hittebestendig. Bij langere lengtes worden deze buizen door ons doorgelast met een spiegellasapparaat.

De vloer zelf  wordt door ons berekend op hart op hart afstanden  beluchtingsbuis onderling, het aantal uitstroomopeningen, en met welke diameter. Salomons agro heeft door de jaren heen een formule ontwikkeld, waarbij de parameters van aantal kippen, breedte opslag en diepte opslag en uitstorthoogte bepalend zijn voor de berekening.

Dit zorgt er voor, dat de aanvoer zuurstof voor het composteerproces én luchtstroom die nodig is voor de afvoer van vocht in de juiste verhouding is. Het speciale type Buis is drukvast, zeer robuust en hittebestendig. Bij langere lengtes worden deze buizen door ons doorgelast met een spiegellasapparaat. De diameter van dit type buis is zodanig, dat er een maat verharding gebruikt moet worden van 8cm dik.

De vloer zelf wordt door ons berekend op hart op hart afstanden beluchtingsbuis onderling, het aantal uitstroomopeningen, en met welke diameter. Salomons agro heeft door de jaren heen een formule ontwikkeld, waarbij de parameters van aantal kippen, breedte opslag en diepte opslag en uitstorthoogte bepalend zijn voor de berekening. De voormontage van de beluchtingsbuizen is in dit bedrag ook opgenomen. Dit zorgt ervoor, dat de aanvoer zuurstof voor het composteerproces Оn luchtstroom die nodig is voor de afvoer van vocht in de juiste verhouding is. Met deze wijze wordt er in samenwerking met de aannemer in het te storten vloerveld drukbuis gemonteerd met luchtnozels er op. Op deze luchtnozels wordt een panlat geschroefd. Na het storten van het beton worden de panlatten weggehaald, waardoor er als het ware sleuven in de betonvloer komen, met op berekende afstand een luchtgaatje.

Totaalpartner voor mesthandel en mest droogsystemen.

Salomons Agro BV
Olsterweg 11
8251 RK Dronten

Tel 0321 331948
Email administratie@salomonsagro.nl

Download hier onze leveringsvoorwaarden.

Salomons Agro B.V. is onderdeel van Salomons Groep Dronten. Lees hier meer over onze Pluimveebedrijven.

1 + 1 =